Имаме основания да се съмняваме в обявявания брой нови случаи на COVID-19

...
Имаме основания да се съмняваме в обявявания брой нови случаи на COVID-19
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Има основание да се съмняваме в броя на обявяваните нови COVID случаи

" Имаме учредения да се съмняваме в оповестявания брой нови случаи на COVID-19 у нас. Застопориха се към 1000, което не корелира на броя на постъпващите в лечебни заведения и умрелите ". Това заяви проф. Тодор Кантарджиев в ефира на утринния блок на NOVA NEWS " Твоят ден ". Той предвижда, че пикът на актуалната вълна на болестта ще настъпи в средата на октомври.   

" Когато мен ме разкараха, хората си споделиха: " Този до момента ни караше да се имунизираме, само че щом го махат, няма да се имунизираме - да забележим какво ще стане ", сподели още професорът.

Той разяснява и закупуването от България на френската ваксина. " Тя е за доста стеснен контингент хора, които няма да създадат съответен отговор с другите ваксини заради заболяване или провеждана терапия и по-лесно ще изградят имунитет към синтетичния й белтък ", обясни експертът.

Той бе безапелационен, че служебното държавно управление не върви в вярната посока при битката с пандемията, само че той самият не желал да им пречи с рецензии. 

" През пролетта на 2020 година бяхме на последно място по брой болни в Европа. Защо споделят, че сме се справили зле? Сега към този момент има ваксини, имахме и 120 спокойни дни и време за подготовка ", счита той. И прикани служебният министър да внимава с решенията си, тъй като вреди доста на опазването на здравето. " Когато ние давахме брифинги, той е стоял по чорапи под юргана и се е пазел от ковид. Сега обаче той би трябвало да се оправя ", показа Кантарджиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР